Sobre miLa meva experiència personal, després de perdre la salut, tot el periple viscut per recuperar-la, el no trobar ajuda ni solució després d’anar durant anys a desenes de metges i el fet d’haver-la recuperat a través del meu coneixement adquirit només canviant la dieta i hàbits, m’han impulsat a ajudar a totes les persones que intenten recuperar la seva salut.
Encara recordo el dia que em vaig asseure davant d’un especialista de Vall d’Hebrón i a la pregunta de que et passa, vaig treure un parell de fulls, els vaig posar sobre la taula i els vaig començar a llegir, es tractava del meu llistat de símptomes, vaig començar a enumerar-los tots, un a un; mals de cap, migranya, dolors en les articulacions i musculars, pèrdua de cabell, sinusitis agudes recurrents, boira mental, dificultats i pèrdues cognitives, dolors abdominals, palpitacions, pedres al ronyó, xocs anafilàctics, al·lèrgies vàries, esgotament total...i així fins a un total de 45 símptomes.

Probablement des de l’adolescència, on van començar les migranyes i les infeccions sinusals, ha estat un declivi lent de la salut general, però totalment assumit (al igual que per a moltíssima gent) com a mals sense importància que tothom té i anem tirant. Vaig seguir així, durant anys, afegint dolors musculars, mals de caps més seguits...fins a una caiguda total de salut que gairebé no em permetia ni aguantar-me dret literalment. Després d’iniciar un llarguíssim periple de visites a metges i a hospitals tant locals com de l’estranger, des de metges generalistes de tots els àmbits, fins als millors especialistes i que ningú em donés solució, vaig començar a estudiar pel meu compte el funcionament del cos humà i conceptes de medecina general, buscant sense parar quina connexió hi podria haver en tots els 45 símptomes aparentment inconnexes.
Miquel S.Vila - Dieta i Salut
No va ser fins a la formulació de diverses teories, portades a la pràctica, on em feia servir a mi mateix com a prova-error, que vaig arribar a la conclusió de disbiosi greu de la microbiota intestinal causada bàsicament per tractaments antibiòtics i col·lapse per intoxicació d’oxalats. Després de visitar als millors especialistes d’arreu sense èxit, vaig poder comprovar en primera persona com “simplement” després d’adquirir uns canvis dietètics importants i suplementar-me amb unes vitamines i minerals concrets, i començar a reconstruir-me la microbiota amb tractament probiòtic i aliments fermentats, com tot, lentament, amb alts i baixos però amb pas ferm, va començar a millorar i vaig anar recuperant la salut perduda. Durant aquests 6 anys de constant investigació, estudi i recerca, he estat absorbint coneixements dels millors especialistes, des de Vall d’hebron de Barcelona a l’Allergy Medical Center UK de Leeds i London, passant per Virgina (EUA) fins a la medecina tradicional i natural. Tot culmina però, amb la idea d’ampliar i
posar ordre a tants coneixements adquirits, aconseguint el títol d’extensió universitària de la UOC d’Especialista en Nutrició i Dietètica després de superar amb la millor nota, els cursos de formació superior en: Alimentació saludable, Dietoteràpia, Conceptes bàsics d’Alimentació i Nutrició i Higiene d’Aliments. Durant aquest trajecte he après de la importància extraordinària de la microbiota en tots els aspectes, l’impacte dels antinutrients (com gluten, oxalats,...) en moltes malalties i sobretot com millorar la salut a través de l’alimentació amb propostes i consells dietètics i nutricionals personalitzats i únics per a cada un. És per això que vull compartir amb tu tots els meus coneixements adquirits, amb total empatia, ja que el fet d’haver provat en primera persona innombrables tractaments i dietes diferents, i d’haver patit també desenes de símptomes, dolències i sentiments de tot tipus, em dona tota la força per ajudar-te en el camí de la recuperació o millora de la salut.